CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » Νέα » Δελτία τύπου » Γενικά
      Δελτία τύπου - Γενικά
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 107 108 Επόμενα » 
 
26/10/2023 - Παύλος Μυλωνάς: Οι προϋποθέσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ελλάδας

Τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να επιτευχθεί στην Ελλάδα η Βιώσιμη Ανάπτυξη, αλλά και τον ρόλο των τραπεζών προς αυτόν τον σκοπό περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, στην 27th Annual Economist Government Roundtable του Economist, «The great transition: Geopolitics – Environment – Technology».
25/10/2023 - Deloitte: Πώς η τεχνολογία διευκολύνει το ESG reporting;

Με σημαντικά συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Shaping Tomorrow’s Sustainable Businesses που διοργάνωσε η Deloitte σε συνεργασία με το ESG Stories και την Workiva.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Deloitte παρουσίασαν τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τη διαχείριση των δεδομένων βιωσιμότητας και ESG, και τη διασύνδεσή τους με την τεχνολογία, ενώ συζητήθηκαν και οι αλλαγές που απορρέουν από το νέο νομοθετικό πλαίσιο και πώς επηρεάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις με βάση το μέγεθος και τον τζίρο τους.
25/10/2023 - ΟΤΕ: «Α» από τη MSCI ESG Ratings δεύτερη χρονιά για τις ESG επιδόσεις του

Αξιολόγηση «Α» έλαβε ο OTΕ για το 2023 από τη Morgan Stanley Capital International (MSCI) ESG Ratings σχετικά με τις ESG επιδόσεις του. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η διατήρηση της συγκεκριμένης βαθμολογίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αντανακλά την προσήλωσή του στη μείωση ρίσκων που αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG), μέσα από τις σχετικές πρακτικές που εφαρμόζει.
24/10/2023 - Κομισιόν: 578 δισ. ευρώ για την πράσινη μετάβαση μέχρι το 2027

Τον απολογισμό των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την πράσινη μετάβαση στην ΕΕ κάνει η Κομισιόν, δίνοντας έμφαση στις πρωτοβουλίες για την προώθηση των επενδύσεων στις «καθαρές» τεχνολογίες με στόχο η Ευρώπη να καταστεί κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050.
24/10/2023 - Τα προϊόντα με ισχυρισμούς ESG αποδίδουν καλύτερα

Σε έναν κόσμο με αυξανόμενη συνείδηση για το περιβάλλον και την κοινωνική ευημερία, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές προσδοκίες και συνήθειες. Μια πρόσφατη κοινή μελέτη της αμερικανικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, McKinsey, και της εταιρείας καταναλωτικής πληροφόρησης, NielsenIQ, ρίχνει φως σε αυτή την εξέλιξη, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ξοδεύουν χρήματα για προϊόντα που προβάλλουν ισχυρισμούς σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG)
23/10/2023 - ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στην παγκόσμια ελίτ των 100 κορυφαίων εταιρειών καθαρής ενέργειας – Ένταξη στον S&P Clean Energy Index

Στην παγκόσμια ελίτ των 100 κορυφαίων εταιρειών καθαρής ενέργειας εντάχθηκε η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ούσα η μόνη ελληνική εταιρεία που συμπεριλαμβάνεται στον Δείκτη “Clean Energy Index” της Standard & Poor’s.
23/10/2023 - Παπαστράτος: Πρωτοβουλία «FutuReady» για τη νέα γενιά

ΗΠαπαστράτος ανακοινώνει τη διοργάνωση του “FutuReady”, μιας πρωτοβουλίας της εταιρείας που απευθύνεται στη νέα γενιά και θα λάβει χώρα την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στα Village Cinemas του The Mall Athens. Με σύνθημα «Μαζί, ετοιμαζόμαστε για το αύριο. Μαζί, κατακτούμε το μέλλον.» η Παπαστράτος προσκαλεί νέες και νέους, 18 έως 30 ετών, που σπουδάζουν ή έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει και διανύουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας να αλληλεπιδράσουν με καταξιωμένα στελέχη και να ενημερωθούν για δεξιότητες και επαγγέλματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο μέλλον, ώστε να εμπνευστούν για το δικό τους ξεχωριστό ταξίδι συνεχούς μάθησης και ανάπτυξης.
22/10/2023 - Υιοθέτηση ευρωπαϊκής Οδηγίας CSRD. Τί αλλάζει για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η κλιματική αλλαγή έχει αναδειχθεί ως η καθοριστική παγκόσμια πρόκληση που επηρεάζει βαθιά τις σύγχρονες κοινωνίες και τις επιχειρήσεις. Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες που σχετίζονται με το κλίμα έχουν γίνει αναπόσπαστοι παράγοντες στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, αναγκάζοντας τις εταιρείες να επαναξιολογήσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις δεσμεύσεις τους για τη βιωσιμότητα.
20/10/2023 - ΕΓΧΩΡΙΕΣΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΤΕ: 50 εκατ. για την ανακαίνιση του Μεγάρου

Ένα εμβληματικό κτήριο που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Μαρούσι και ένα από τα εμβληματικά κτήρια της Πόλεως των Αθηνών αλλάζει εσωτερικά την όψη του, αποκτώντας παράλληλα έναν πιο φιλικό χαρακτήρα προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
19/10/2023 - Πιο αυστηροί οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών για το ESG

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΒΑ) αναθεωρεί το ρυθμιστικό πλαίσιο των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις τράπεζες, γνωστό και ως Pillar 1, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει κινδύνους ESG.
18/10/2023 - Η Novartis Hellas στο πλευρό των γυναικών με καρκίνο του μαστού

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, καθώς είναι ο πιο συχνός γυναικείος καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες. Με απώτερο όραμα να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, η Novartis Hellas στηρίζει ενεργά τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, υλοποιώντας εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καθώς και προγράμματα ενδυνάμωσης με ενώσεις ασθενών και επιστημονικές εταιρίες, που απευθύνονται σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν, είτε έχουν αντιμετωπίσει τη νόσο στο παρελθόν.
18/10/2023 - Η Mytilineos στους ESG Leaders του δείκτη MSCI

Η Mytilineos Energy & Metals εισέρχεται στην παγκόσμια ελίτ εταιρειών με υψηλές επιδόσεις σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, επιτυγχάνοντας εξαιρετική επίδοση «AA» για τις πρακτικές Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG) στον δείκτη Morgan Stanley Capital International (MSCI).
17/10/2023 - REAL PROFITS PwC: Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Sustainability Hub στη Ρόδο

Το νέο γραφείο της στη Ρόδο, το Sustainability Hub, εγκαινίασε η PwC Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που δίνει στην προώθηση της βιωσιμότητας με έμφαση στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων σε θέματα ESG.
16/10/2023 - Alpha Bank: «Πρασινίζει» τη Ρόδο - Στοίχημα η ανάδειξη του νησιού ως μοντέλου βιώσιμου τουρισμού

Στη Ρόδο βρίσκεται ο CEO του Ομίλου ΒασίληςΨάλτης, για την παρουσίαση του έργου αισθητικής ανάπλασης και δεντροφύτευσης στις πυρόπληκτες περιοχές.
29/09/2023 - Mastercard: Μεγάλος χορηγός του Greece Race for the Cure

Η Mastercard, για 8η συνεχή χρονιά, στηρίζει έμπρακτα το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», ως ο μεγάλος χορηγός του Greece Race for the Cure® 2023. Φέτος, ο αγώνας-θεσμός για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου σε υβριδική μορφή, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων με αφετηρία το Ζάππειο, αλλά και με τη δυνατότητα περιορισμένων ψηφιακών συμμετοχών εξ αποστάσεως.
28/09/2023 - Motor Oil: Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία - νοσοκομεία στη Θεσσαλία

Σε δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε όλα τα Δημόσια Σχολεία και τα Νοσοκομεία των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες προχωρά η Motor Oil. Με διαχρονικό αίσθημα ευθύνης, ο Όμιλος Motor Oil, φροντίζει τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και έμπρακτα βρίσκεται δίπλα τους, βοηθώντας να έχουν μία ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητά τους.
28/09/2023 - Lidl Ελλάς: Προϊόντα αξίας 80.000 ευρώ και εκπτώσεις ύψους 1.200.000 στους πληγέντες της Θεσσαλίας

ΗLidl Ελλάς από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα στους κατοίκους της Θεσσαλίας, συνδράμοντας ενεργά στη στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει προσφέρει προϊόντα αξίας 80.000€ προς τους κατά τόπους δήμους, προχωρώντας σε δωρεές φρέσκων και μακράς διάρκειας τροφίμων, καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης.
27/09/2023 - TITAN – Orcan Energy: Συμπράττουν για την ανάπτυξη πρωτοποριακής τεχνολογίας καθαρής ενέργειας

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ και η Orcan Energy, κορυφαία εταιρία καθαρών τεχνολογιών, ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής τεχνολογικής λύσης παραγωγής καθαρής ενέργειας.
21/09/2023 - Cosmote: Πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους

Στόχος του είναι να αποτελέσει αφετηρία ενός ταξιδιού ενδυνάμωσης για όλους τους νέους, ανεξαρτήτως σπουδών, εργασίας και κοινωνικής κατάστασης. Είναι μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στις δράσεις της COSMOTE για την στήριξη της κοινωνίας και του κοινωνικού συνόλου.
19/09/2023 - Ελληνικός Χρυσός: Κορυφαία αξιολόγηση στη βιώσιμη μεταλλευτική

ΗΕλληνικός Χρυσός είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα εξαιρετικά αποτελέσματα που σημείωσε στην πρώτη της αξιολόγηση συμμόρφωσης έναντι των προτύπων του πλαισίου «Προς μία Βιώσιμη Μεταλλευτική Δραστηριότητα» (Towards Sustainable Mining - TSM) της Ένωσης Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων του Καναδά (Mining Association of Canada - MAC), της οποίας αποτελεί μέλος μέσω της μητρικής της Eldorado Gold. Η αξιολόγηση αφορά στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και συγκεκριμένα τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 107 108 Επόμενα »