CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » Νέα » Δελτία τύπου » Γενικά
      Δελτία τύπου - Γενικά
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 102 103 Επόμενα » 
 
25/05/2023 - Η Lidl Ελλάς κοιτάζει αποφασιστικά και έμπρακτα προς ένα καλύτερο, πιο «πράσινο» αύριο

Όλο και περισσότερες είναι οι εταιρείες που υιοθετούν αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές πρακτικές με στόχο ένα πιο βιώσιμο, αειφόρο «αύριο». Διότι αυτό κάνει η βιώσιμη ανάπτυξη, φέρνει ένα καλύτερο μέλλον στην πόρτα της κοινωνίας μέσω της παραγωγικής συνεργασίας με τον επιχειρηματικό τομέα. Αυτό κάνει και η Lidl Ελλάς, η οποία έχει ενσωματώσει στον πυρήνα της λειτουργίας της αρχές και αξίες εντός της εταιρείας αλλά και της κοινωνίας που τη βοηθούν να εξελίσσεται με το βλέμμα της προς ένα «πράσινο» μέλλον.
24/05/2023 - ESG και μεταλλευτικός κλάδος: Από τη θεωρία στην πράξη

Aπό το 2021 η Ελληνικός Χρυσός έχει θέσει τα θεμέλια για την ενσωμάτωση των ESG κριτηρίων στην καθημερινή της πρακτική με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Βιωσιμότητας (SIMS)
24/05/2023 - ESG και μεταλλευτικός κλάδος: Από τη θεωρία στην πράξη

Aπό το 2021 η Ελληνικός Χρυσός έχει θέσει τα θεμέλια για την ενσωμάτωση των ESG κριτηρίων στην καθημερινή της πρακτική με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Βιωσιμότητας (SIMS)
23/05/2023 - Energean, Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022

Η Energean προχώρησε στην δημοσίευση της 5ης Ετήσιας Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Report) που αναφέρεται στο 2022 και παρουσιάζει την στρατηγική, τις πρωτοβουλίες και τις επιδόσεις της με επίκεντρο το τρίπτυχο ESG (Environment, Social, Governance – Περιβάλλον, Κοινωνία, Εταιρική Διακυβέρνηση) ως οδηγό για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.
22/05/2023 - Βιώσιμη ανάπτυξη: Συμφωνία για απαγόρευση καταστροφής απούλητων ρούχων

Βιώσιμη ανάπτυξη: Περίπου 5,8 εκατ. τόνοι υφασμάτων πετιούνται κάθε χρόνο στην ΕΕ, περίπου 11 κιλά ανά άτομο, με πολλά από αυτά να καταλήγουν στη χωματερή ή να αποτεφρώνονται.
21/05/2023 - Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και η Πράσινη Μετάβαση βρήκαν τους ευεργέτες τους

Ουσιαστικά οι επενδύσεις αυτές έχουν «δεθεί» με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και τα εταιρικά και ευρωπαϊκά πλάνα για την Πράσινη Μετάβαση και τις ESG πρακτικές.
21/05/2023 - Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και η Πράσινη Μετάβαση βρήκαν τους ευεργέτες τους

Ουσιαστικά οι επενδύσεις αυτές έχουν «δεθεί» με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και τα εταιρικά και ευρωπαϊκά πλάνα για την Πράσινη Μετάβαση και τις ESG πρακτικές.
21/05/2023 - Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και η Πράσινη Μετάβαση βρήκαν τους ευεργέτες τους

Ουσιαστικά οι επενδύσεις αυτές έχουν «δεθεί» με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και τα εταιρικά και ευρωπαϊκά πλάνα για την Πράσινη Μετάβαση και τις ESG πρακτικές.
19/05/2023 - Η πρώτη ελληνική λίστα ESG με τις top100 εταιρείες - Διάκριση για την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Η ElvalHalcor διακρίθηκε στην ανώτερη βαθμίδα (Platinum) μεταξύ των 100 μεγαλύτερων εταιριών στην Ελλάδα, ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG, σύμφωνα με την έρευνα "ESG Transparency Index" που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Forbes.
19/05/2023 - Βιώσιμη ανάπτυξη: To Υπερταμείο εκπονεί και βάζει σε ομιλική εφαρμογή την ESG πολιτική του

Βιώσιμη ανάπτυξη: Οι θυγατρικές έλαβαν το ESG Reporting Handbook, μια λεπτομερή κωδικοποίηση της ESG πολιτικής που καλούνται να εφαρμόσουν.
19/05/2023 - Πράσινη μετάβαση: Στον ΥΠΟΙΚ η πρώτη έκθεση της Ομάδας Εργασίας

Την πρώτη της Συνθετική Έκθεση για την πράσινη μετάβαση της ελληνική οικονομίας, υπέβαλε σήμερα 19 Μαΐου 2023, στον Υπουργό Οικονομικών κ Χρήστο Σταϊκούρα, η Ομάδα Εργασίας για τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση και την Πράσινη Οικονομική Μετάβαση. Η ομάδα συστάθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο με στόχο τη διαμόρφωση στρατηγικών κατευθύνσεων για την αποτελεσματική ενσωμάτωση της διάστασης της βιωσιμότητας στην οικονομική πολιτική και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
18/05/2023 - ΔΕΗ και We4all: «Πρασινίζουν» Βαρυμπόμπη και Κοζάνη

Το περιβαλλοντικό και εκπαιδευτικό έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού We4all στηρίζει η ΔΕΗ, υποστηρίζοντας δράσεις δενδροφυτεύσεων, αναδασώσεων και εκπαίδευσης μαθητών σε περιβαλλοντικά θέματα, με την ενεργή συμμετοχή εργαζομένων της εταιρείας.
18/05/2023 - Στην ανάδειξη της Μεσογείου ως κόμβου πράσινης ενέργειας συμφώνησαν οι ΥΠΕΝ των EU-MED 9, στη Μάλτα

Τη συνεργασία των χωρών EU-MED 9 για ανάπτυξη της Μεσογείου ως Κόμβου Πράσινης Ενέργειας, συμφώνησαν σήμερα, στην πρώτη κοινή Σύνοδό τους που πραγματοποιήθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας, οι υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Σλοβενίας.
15/05/2023 - Δέκα βραβεία για την Attica Group στα Tourism Awards 2023

Δέκα βραβεία έλαβε η Attica Group, μητρική εταιρεία των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS, στα Tourism Awards 2023 που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications.
15/05/2023 - Συμμετοχή των νέων σε ένα βιώσιμο μέλλον για την Ευρώπη

Η ΕΕ θα πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση της πολιτικής για ένα βιώσιμο μέλλον, δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί Νεολαίας στις Βρυξέλλες. Σε συμπεράσματα που εγκρίθηκαν στο Συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι υπουργοί της ΕΕ τόνισαν την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η κοινωνική διάσταση μιας βιώσιμης Ευρώπης για τους νέους, τονίζοντας τον ρόλο τους ως βασικών παραγόντων για την υλοποίηση της Ατζέντας του 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
14/05/2023 - Χρειάζονται στοχευμένες πράσινες επενδύσεις

Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο αξιοποιούν τις επιδοτήσεις προκειμένου να στηρίξουν την πράσινη μετάβαση. Οι λεγόμενες πράσινες επιχορηγήσεις μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες εκεί που παρατηρούνται ανεπάρκειες στην αγορά. Οταν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα υποτιμώνται σε σύγκριση με το πραγματικό τους αποτύπωμα στην κοινωνία, ή όταν προτεινόμενες λύσεις (όπως η τιμολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα) δεν βρίσκονται πάνω στο τραπέζι, τότε οι επιχορηγήσεις μπορούν να στρέψουν επιχειρήσεις αλλά και καταναλωτές προς τις καθαρές τεχνολογίες.
14/05/2023 - Loulis Food Ingredients: Πράξη η ποιότητα, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αξιοπιστία, το πάθος, ο σεβασμός, η συνεχής βελτίωση

«Η Loulis Food Ingredients έχει ξεκινήσει δυναμικά το 2023 ακολουθώντας τη δημιουργική και αναπτυξιακή της στρατηγική. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, καθώς σκέφτομαι όλες τις επιτυχίες και τις δράσεις της εταιρείας μας, βλέποντας έναν οργανισμό που κάνει πράξη την ποιότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αξιοπιστία, το πάθος, τον σεβασμό και τη συνεχή βελτίωση» υπογραμμίζει ο κ. Νίκος Λούλης στο εισαγωγικό σημείωμα της περιοδικής ενημερωτικής έκδοσης της Loulis Food Ingredients.
13/05/2023 - Η MYTILINEOS παράγει υψηλές αποδόσεις και στην Κοινωνική Ευθύνη

Μέχρι και 5,45:1 η «επιστροφή» κοινωνικής αξίας από τις επενδύσεις της εταιρείας σε κοινωνικά προγράμματα. Μπορεί η MYTILINEOS να παρουσιάζει κάθε έτος ολοένα και πιο ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, αντίστοιχα εντυπωσιακές όμως είναι και οι επιδόσεις της στον τομέα του κοινωνικού μερίσματος. Της επιστροφής, δηλαδή των επενδύσεων της σε κοινωνικές δράσεις με πολλαπλάσια αξία προς τους πολίτες. Πολύ πρόσφατα, μάλιστα οι επιδόσεις αυτές καταγράφηκαν επίσημα και σε λογιστική αξία, χάρη σε μία πρωτοποριακή μέθοδο που προσμετρά την πραγματική ανταπόδοση της αξίας των προγραμμάτων αυτών στην κοινωνία. Και όπως αποδεικνύεται είναι ιδιαίτερα υψηλές, φτάνοντας για το 2022 μέχρι και το επίπεδο του 5,45:1.
10/05/2023 - Πού θα εγκατασταθούν τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα της Ελλάδας

Η Κρήτη και συγκεκριμένα η θαλάσσια έκταση από τη Σητεία έως τον Ξηρόκαμπο, στις βόρειες ακτές του ανατολικού άκρου του νησιού και ανατολικά της Ιεράπετρας, το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, τα Δωδεκάνησα στον άξονα Ικαρίας – Πάτμου – Λέρου και οι Κυκλάδες είναι οι περιοχές όπου θα εγκατασταθούν τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, πέραν της οριοθετημένης ζώνης της θαλάσσιας περιοχής της Αλεξανδρούπολης ως «Περιοχής Πρώτης Επιλογής ΑΠΕ» που θα φιλοξενήσει πιλοτικά έργα συνολικής ισχύος 600 MW μέσω ενός ειδικού καθεστώτος ανάπτυξης που θεσμοθετήθηκε με νομοθετική ρύθμιση προ διμήνου.
10/05/2023 - Έρευνα του Oxford Sustainable Finance Group: Ταχύτερη αδειοδότηση ΑΠΕ, κίνητρα και ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού χρειάζεται η Ευρώπη μέχρι το 2028

Σημαντικές επενδύσεις, αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και βελτίωση των πολιτικών απαιτούνται για την μεγαλύτερη προώθηση των ΑΠΕ στην Ευρώπη, προκειμένου μέχρι το 2028 να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο.
 
Αποτελέσματα: Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 102 103 Επόμενα »