CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της Προέδρου της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, “Ανθρώπινοι – Άνθρωποι”, κας Βέρας Μεσσήνη,στην Πρόεδρο του “CSR in Greece”, κα Όλγα Μπορνόζη
www.csringreece.gr - METRO ΑΕΒΕ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυρία Βέρα Μεσσήνη, Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, “Ανθρώπινοι – Άνθρωποι”, παρεχώρησε συνέντευξη στη Πρόεδρο του “CSR in Greece”, του Κέντρου Τεχνογνωσίας ΕΚΕ, κυρία Όλγα Μπορνόζη.

CSR in Greece: Κυρία Μεσσήνη, πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας “Ανθρώπινοι – Άνθρωποι”. Πότε την ιδρύσατε και ποιοί είναι οι στόχοι σας ;

Βέρα Μεσσήνη:
Η Εταιρεία " Ανθρώπινοι Άνθρωποι " είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που συστάθηκε τον Ιούνιο του 2012. Κύριος σκοπός είναι η στροφή στον Συνάνθρωπό μας, η γενναιόδωρη στάση, η συμπαράσταση, η άμεση βοήθεια με «νοιάξιμο» και Αγάπη. Βασική προϋπόθεση είναι η συνειδητοποίηση της προσωπικής ευθύνης του κάθε ανθρώπου απέναντι στο Σύνολο, και η συναισθηματική ευαισθητοποίηση για συμμετοχή και συνεισφορά ανάλογα με τη δυνατότητα του καθενός.

Πρωταρχικός στόχος της Εταιρείας είναι η φροντίδα ανθρώπων που λόγω της κρίσης στερούνται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όπως της Στέγης, Τροφής, Ρουχισμού, Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, Ψυχοκοινωνικής στήριξης αλλά και Εργασίας. Ευρύτεροι στόχοι μας είναι η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων γύρω από την ευθύνη μας για την ευαίσθητη κατάσταση του Πλανήτη μας, όπως και η δέσμευσή μας για προσφορά εργασίας με υπευθυνότητα, αλλά και τιμιότητα των συναλλαγών μας με συνανθρώπους μας και το κράτος. Με τελικό ζητούμενο να αναδεικνύουμε τον Ανθρώπινο Άνθρωπο μέσα μας, να μεγαλώνει η Ανθρώπινη "Αλυσίδα' και να απλώνεται.

CSR in Greece: Πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή ως προς τους στόχους σας;

Βέρα Μεσσήνη:
Επί έξι μήνες επισκευάζαμε μια μεγάλη πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, και τώρα ολοκληρώνουμε την επίπλωση των διαμερισμάτων, για να στεγάσουμε τους πρώτους 70 ανθρώπους, οικογένειες με παιδάκια και ηλικιωμένους κατά προτεραιότητα. Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Αθηναίων και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του, ο οποίος θα αναλάβει τα μηνιαία έξοδα των χώρων.

Στη συνέχεια θα συνεργαστούμε και με άλλους Δήμους, ανάλογα με το πού θα βρίσκονται οι επόμενοι χώροι, που θα χρησιμοποιηθούν ως Κοινωνική Κατοικία.

Ήδη έξι ευαίσθητοι άνθρωποι μας παραχωρούν ξενοίκιαστα διαμερίσματά τους για τρία χρόνια, και με δυνατότητα κάποιας χρονικής παράτασης. Συγχρόνως διεκδικούμε και άλλους μεγάλους κενούς χώρους για στέγαση αστέγων συμπολιτών μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να υπάρξει ανταπόκριση, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

CSR in Greece: Ποιές είναι οι δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζετε;

Βέρα Μεσσήνη:
Το βασικό μας πρόβλημα είναι οικονομικό. Προκειμένου να μην αποκλείσουμε κανέναν άνθρωπο που θα ήθελε να γίνει "Φίλος" της Εταιρείας μας - σ΄ αυτή τη δύσκολη εποχή - ορίσαμε ως ετήσια συνδρομή μόνο 20 ευρώ, και βέβαια όποιος διαθέτει ένα μεγαλύτερο ποσό, μας το προσφέρει ως δωρεά. Έχουμε ήδη 210 Φίλους, εκτός των Ιδρυτικών Μελών, και ελπίζουμε να αυξάνονται, ευαισθητοποιούμενοι υπέρ των σκοπών μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία συνδρομή από Κοινωφελή Ιδρύματα, στα οποία απευθυνθήκαμε για οικονομική συμπαράσταση. Πιστεύω και εύχομαι το θετικό πρώτο αποτέλεσμα , μόλις δηλαδή εγκατασταθούν οι πρώτοι άνθρωποι, να τους ενεργοποιήσει ώστε να συνδράμουν.

CSR in Greece: Ο υπόλοιπος κόσμος δείχνει διατεθειμένος να προσφέρει;

Βέρα Μεσσήνη:
Αυτό που με συγκινεί είναι η όλο και μεγαλύτερη συνδρομή ανθρώπων με έπιπλα, όλων των ειδών οικιακά αντικείμενα, με ρούχα και παιχνίδια. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω την Εταιρεία My Market, που μόλις το έμαθε μας έστειλε 29 κούτες με τρόφιμα μεγάλης διάρκειας, την Εταιρεία Σιλβεστρίδης που μας προσέφερε έπιπλα, την Εταιρεία ER LAC που μας έστειλε υλικά για ελαιοχρωματισμούς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών οι Αμαρρυλίδες που μας αγόρασαν ένα μεγάλο Ψυγείο και ηλεκτρικές μικρές συσκευές και τον κύριο Χρήστο Στάθη που ετοίμασε την ιστοσελίδα μας και μας στηρίζει πάντα από τεχνικής πλευράς. Είμαστε ευγνώμονες, ελπίζοντας ότι και άλλοι άνθρωποι όπως και φορείς, μόλις πληροφορηθούν το σκοπό της Εταιρείας, θα προσφέρουν.

Ήδη δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα την ημέρα για προσφορές σε είδη οικιακής χρήσης. Αυτό που επίσης με συγκινεί είναι τα πολλά νέα παιδιά και οι εθελοντές που αυξάνονται , όπως και αρκετοί Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που μας βοηθάνε στην τακτοποίηση των χώρων στέγασης. Η προσπάθειά μας θα έχει τελικά δύο θετικά αποτελέσματα. Το πρώτο, να προσφέρει σε όσους περισσότερους απόρους ανθρώπους το καλύτερο δυνατό. Και το δεύτερο, το άνοιγμα όλο και περισσότερων ανθρώπων προς τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας με την όποια βοήθεια και συνεισφορά.

CSR in Greece: Ποιά είναι η ευρύτερη ευχή σας;

Βέρα Μεσσήνη:
Εύχομαι να πορευόμαστε πλέον, μετά τη σταδιακή μας παγίδευση των τελευταίων 30 χρόνων στη μεγέθυνση του ατομικού Εγώ, στο Εμείς, στη Σύνδεση. Έτσι θα ζούμε με όλο και μεγαλύτερη πληρότητα, αλλά και πιο ουσιαστικά ΜΑΖΙ ! Εύχομαι επίσης ενώνοντας σιγά-σιγά όλοι μαζί τα μικρά μας χέρια, να γινόμαστε μία όλο και μεγαλύτερη αλυσίδα, οραματιζόμενοι το Γενικό Καλό.

Το "ταξίδι" προς την Καρδιά είναι το μέλλον μας.

CSR in Greece: Πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος που ενδιαφέρεται να συνδράμει το έργο σας με οποιοδήποτε τρόπο;

Βέρα Μεσσήνη:
Όποιος συνάνθρωπός μας επιθυμεί να μας βοηθήσει μπορεί με μεγάλη μας χαρά να επισκεφθεί τα γραφεία μας που βρίσκονται στην οδό Λυκούργου 16, στο Χαλάνδρι ή να μας καλέσει στο τηλέφωνο 210 6727250.






* Οι συνεντεύξεις που φιλοξενούνται και προβάλλονται μέσω του μηχανισμού CSRinGreece της CAPITAL LINK εκφράζουν την άποψη των δημιουργών τους, ως εκ τούτου η CAPITAL LINK δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιεσδήποτε απόψεις, συστάσεις ή γνώμες εκφράζονται σε αυτές.