CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Πλατφόρμα διαλόγου από το δίκτυο QualityNet Foundation
Χριστινα Δαμουλιανου -
Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012

Πλατφόρμα διάλογου προσφέρει ο ηλεκτρονικός Οδηγός Υπευθύνων Επιχειρήσεων του QualityNet Foundation – Δικτύου Υπευθύνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών (http://www.qualitynet.gr» www.qualitynet.gr).

Δωρεάν παροχή

Πρόκειται για ένα διαδραστικο εργαλείο που διατίθεται δωρεάν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χωρα μας και επιθυμούν να παρουσιάσουν το κοινωνικό προφίλ και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητά τους, με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου με το ευρύ κοινό, όπως και με τα επιμέρους διαφορετικά κοινά τους.

Με συστημικο και μεθοδικό τρόπο μπορούν να παρουσιάσουν τα διαχειριστικά συστήματα με τα οποία υποστηρίζουν την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, τις διακρίσεις, τα εταιρικά νέα όπως και τον τρόπο με τον οποίο καταγράφουν και λογοδοτούν μέσω των Κοινωνικών Απολογισμών τους για την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική συμπεριφορά και επίδρασή τους.

Αξιολόγηση δράσεων

Παράλληλα, μέσω μιας ηλεκτρονικής φόρμας, μπορούν οι επιχειρησεις να παρακολουθούν και να αξιολογούν τις δράσεις και τα προγράμματά τους, όπως τα κρίνουν οι πολίτες και οι καταναλωτές, που είναι και οι τελικοί αποδεκτές των δραστηριοτήτων τους.

Ο επισκέπτης του Οδηγού έχει τη δυνατότητα να βαθμολογήσει online τις καταχωρημένες δράσεις και τα προγράμματα της επιχείρησης. Μια δυνατότητα, που αποβαίνει ιδιαιτέρως σημαντική αφού επιτρέπει και στο ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης να συμμετέχει, να αξιολογεί και, τελικά, να συμβάλλει με σχόλια και απόψεις στην καλύτερη στρατηγική της επιχείρησης για την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητά της.

Με δεδομένο ότι η κοινωνική δικτύωση αποτελεί πλέον ανάγκη για την ενεργό και δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προτάσεων, με τον Οδηγό αυτό το QualityNet Foundation πραγματοποιεί την επιδίωξή του να φέρει σε επικοινωνία πολίτες, επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και θεσμικούς φορείς, για τη δημιουργία εποικοδομητικού διαλόγου για την κοινωνική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.