CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Συνέντευξη του Προέδρου του συλλόγου “Αγωγή 12+”, κύριου Φάνη Δέλλιου, στην κυρία Όλγα Μπορνόζη, Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”
www.csringreece.gr - AΧΑ ΑΣΦΑΛΣΤΙΚΗ
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κύριος Φάνης Δέλλιος, Πρόεδρος του συλλόγου “Αγωγή 12+” παρεχώρησε συνέντευξη στη Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”, του Κέντρου Τεχνογνωσίας ΕΚΕ, κυρία Όλγα Μπορνόζη.

CSR in Greece: Πείτε μας λίγα λόγια για το σύλλογο σας “Αγωγή 12+”. Πότε την ιδρύσατε και ποιοί είναι οι στόχοι σας ?

Φάνης Δέλλιος:
Η «Αρωγή 12+» (Έτος ίδρυσης 2011) είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ασχολείται με προβλήματα εθισμού, σε ενημερωτικό, συμβουλευτικό και θεραπευτικό επίπεδο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία γονέων, συμβούλων ψυχικής υγείας και ευαισθητοποιημένων ατόμων, η οποία προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε μορφή εθισμού, με έμφαση στις ουσίες, ναρκωτικά και αλκοόλ.
Η «Αρωγή 12+» χρησιμοποιεί ως όχημα ένα υπάρχον, εξαιρετικά αποτελεσματικό μοντέλο αυτογνωσίας, που συνδυάζει τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κοινωνικής επανένταξης και πνευματικής υγείας με την εμπειρία των θεραπευτικών ομάδων. Το πεδίο δράσης της συμπεριλαμβάνει συστηματική ενημέρωση σε ζητήματα εθισμού, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φίλους και συγγενείς, σεμινάρια αντιμετώπισης εξαρτήσεων και δωρεάν συναντήσεις.
Στόχος της είναι η μετάδοση του κοινωνικού μηνύματος ελπίδας.

CSR in Greece: Πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή ως προς τους στόχους σας και ποιές είναι οι δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζετε ?

Φάνης Δέλλιος:
Τα τελευταία περίπου 2 χρόνια, ο σύλλογος πλαισιώνεται από 5 βασικούς εθελοντές που ασχολούνται και με τα πρακτικά θέματα του συλλόγου.
Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι ως προς το θέμα των δράσεων μας σε βαθμό θα έλεγα πως ξεπερνάμε τις δυνατότητες μας. Λεπτομερώς αναφέρονται :
«From Zero Be Your Own Hero, There is life now» («ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΓΙΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΟΥ») και η ΚΑΜΠΑΝΙΑ μας με τα μπλουζάκια με το αισιόδοξο μήνυμα «ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΤΩΡΑ» (THERE IS LIFE NOW) που αγκάλιασαν διάφοροι επώνυμοι, προσπαθώντας να καθιερωθεί όπως αντίστοιχη καμπάνια με τον καρκίνο του μαστού.
«ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ» Μαραθώνιοι με dance aerobics, zumba, hip hop με την ενεργό συμμετοχή διακεκριμένων δασκάλων, σχολών αεροβικής και γυμναστηρίων.
«NO LIMITS» + ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ οι μαχητές των ring δίπλα στους μαχητές της ζωής υποστηρίζοντάς μας με μέρος των εσόδων από τις διοργανώσεις τους.
«GRAFTS» + ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ δείχνοντας την ευαισθητοποίησή της η σχολή «GRAFTS» , από την πιο αναγνωρισμένη στο χώρο των γυμναστών υποστηρικτών μας με μέρος των εσόδων τους από τα συνέδρια.
«Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» + HUGS NO DRUGS δημιουργώντας ένα flashmob με τη συμμετοχή 300 εθελοντών χορευτών από την γνωστή πανελληνίως σχολή χορού.
EDWARD JEANS + «DON’T DRUG, DANCE WITH YOUR JEANS!!» χρησιμοποιώντας ως όχημα τη νεανική ένδυση και τη δυναμική ενός unisex urban fashion brand προκειμένου να επικοινωνήσει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι υπάρχει λύση στο σκληρό αγώνα κατά των ναρκωτικών!
THE BATTLE + ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ οι μαχητές των ring δίπλα στους μαχητές της ζωής υποστηρίζοντάς μας με μέρος των εσόδων από τις διοργανώσεις τους.
APOCALYPSE + ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ οι μαχητές των ring δίπλα στους μαχητές της ζωής υποστηρίζοντάς μας με μέρος των εσόδων από τις διοργανώσεις τους.
Προσωπικά , τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στον σύλλογο και έχω και τη στήριξη της συζύγου μου σε αυτό.
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι 3 βασικές. Κατά κύριο λόγο είναι οικονομικές. Κατά 2ο , η δυσκολία μας να προσεγγίσουμε κάποιους χορηγούς που είναι διστακτικοί λόγω του αντικειμένου που ασχολούμαστε (όσον αφορά τις εξαρτήσεις) και τέλος 3ο, πέρα από τα τακτικά μας μέλη δεν βρίσκονται εύκολα εθελοντές.

CSR in Greece: Ποιοί είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του συλλόγου σας?

Φάνης Δέλλιος:
Να γνωστοποιήσουμε πανελλαδικώς πως ο εθισμός είναι διαταραχή προσωπικότητας, δηλαδή ψυχική ασθένεια και το ότι υπάρχει λύση!!!

CSR in Greece: Υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού, εθελοντών και με ποιούς τρόπους μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στις δράσεις σας?

Φάνης Δέλλιος:
Κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης που θα ήθελε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του είναι ευπρόσδεκτος στο σύλλογο μας. Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στην έδρα του συλλόγου στο 23920.73407 καθημερινώς τις ώρες 10.00π.μ. – 17.00μ.μ. και να εγγραφεί ως έκτακτο μέλος.

CSR in Greece: Πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος που ενδιαφέρεται να συνδράμει το έργο σας με οποιοδήποτε τρόπο?

Φάνης Δέλλιος:
Είτε τηλεφωνικώς στο 23920 73407 ή στο κινητό (Πρόεδρος του ΔΣ – Φάνης Δέλλιος) 6948 171776 , είτε στέλνοντας email , μέσα από την ιστοσελίδα μας www.arogi12.gr.