CSR in Greece

   

Capital Link Sustainability Hub  » News » Articles/Interviews » Companies
Please note this information is only in Greek.
      Articles/Interviews
 
 
Συνέντευξη του Ιδρυτικού Μέλους του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, κυρίας Ξένιας Παπασταύρου, στην κυρία Όλγα Μπορνόζη, Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”
www.csringreece.gr - HELESI
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Η κυρία Ξένια Παπασταύρου, Ιδρυτικό Μέλος του ΜΠΟΡΟΥΜΕ παρεχώρησε συνέντευξη στη Πρόεδρο του “Capital Link CSR in Greece”, του Κέντρου Τεχνογνωσίας ΕΚΕ, κυρία Όλγα Μπορνόζη.

CSR in Greece: Θέλετε να μας εξηγήσετε τί είναι το ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Ξένια Παπασταύρου:
Είμαστε μία οργάνωση διάσωσης τροφίμων και φαγητού, ένας πανελλαδικός κόμβος επικοινωνίας που 365 μέρες το χρόνο δικτυώνει προσφορές από χορηγούς για κοινωφελείς σκοπούς. Οι αποδέκτες των προσφορών τροφίμων και φαγητού είναι φορείς που έχουν ανάγκη, όπως για παράδειγμα συσσίτια, ιδρύματα και κοινωνικές υπηρεσίες δήμων. Κάθε επιχείρηση, από τον φούρνο της γειτονιάς μέχρι αλυσίδες φούρνων, βιομηχανίες τροφίμων, εταιρείες εστίασης, ξενοδοχεία, catering αλλά και κάθε ιδιώτης μπορεί να προσφέρει το φαγητό που έχει περισσέψει από μία εκδήλωση ή τα τρόφιμα που έχουν μείνει στα ράφια στο τέλος της μέρας πριν το κλείσιμο ή που δεν μπορούν να πωληθούν π.χ. φρούτα που δεν έχουν το «σωστό» μέγεθος, σχήμα ή χρώμα. Είναι τρόφιμα ή φαγητά που δεν έχουν εμπορική αξία για τον επιχειρηματία αλλά που άμεσα ανακουφίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

CSR in Greece: Πώς μπορεί μία εταιρεία να συμβάλλει στο έργο του ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Ξένια Παπασταύρου:
Με πολλαπλούς τρόπους. Μπορεί να προσφέρει περισσευούμενο φαγητό από εστιατόρια εργαζομένων, εταιρικές εκδηλώσεις, γυρίσματα διαφημιστικών. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει μεταφέροντας το μήνυμα κατά της σπατάλης φαγητού στους εργαζομένους ή κάνοντας δράσεις όπως μία ενδοεταιρική συγκέντρωση τροφίμων ή μία δράση μαγειρικής γευμάτων στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά εργαζομένων. Επιπλέον, προτείνουμε και σχεδιάζουμε δράσεις εθελοντισμού. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι μπορούν να βοηθήσουν στη διανομή ενός συσσιτίου, ή να βοηθήσουν ηλικιωμένους ή ασθενείς την ώρα του φαγητού.

CSR in Greece: Σε ποια προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συμμετέχει το ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Ξένια Παπασταύρου:
To ΜΠΟΡΟΥΜΕ σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα ΕΚΕ κομμένα και ραμμένα στα μέτρα κάθε εταιρείας. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα «52 εβδομάδες» της ΑΒ Βασιλόπουλος το οποίο αποτελεί το βασικό πρόγραμμα ΕΚΕ της ΑΒ Βασιλόπουλος για το τρέχον έτος, στο πλαίσιο του οποίου θα ενισχυθούν 52 διαφορετικοί φορείς σε 52 σημεία όλης της Ελλάδας. Επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με τη βοήθεια του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος πρόσφερε όλα τα υλικά για το εορταστικό γεύμα 3.000 άπορων οικογενειών από 72 Δήμους μέσω 129 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

CSR in Greece: Ποιά έιναι τα αποτελέσματα της δράσης του ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Ξένια Παπασταύρου:
Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε σώσει πάνω από 750,000 μερίδες φαγητού και υποστηρίζουμε ένα δίκτυο 350 κοινωφελών οργανισμών, 266 συσσιτίων και πάνω από 210 κοινωνικών υπηρεσιών / δομών Δήμων που είναι οι αποδέκτες χορηγιών τροφίμων. Το τελευταίο τρίμηνο, δικτυώσαμε πολύ μεγάλες και σύνθετες προσφορές, π.χ. 50.000 παιδικά γάλατα, 35.000 μπιφτέκια, 9.300 τυρόπιτες, 5.000 ανανάδες με ειδικά χαρακτηριστικά (π.χ. χρόνοι ψύξης, απομακρυσμένα σημεία προσφοράς) και πολλαπλούς αποδέκτες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

CSR in Greece: Γιατί να υποστηρίξει κάποιος το ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Ξένια Παπασταύρου:
Ενισχύοντας με μία χρηματική δωρεά το ΜΠΟΡΟΥΜΕ συνεισφέρετε στην ύπαρξη αυτού του μηχανισμού που βοηθά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε ανάγκη. Κάθε δωρεά στο ΜΠΟΡΟΥΜΕ έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη καθώς βοηθά άμεσα στη διάσωση εκατοντάδων μερίδων φαγητού.

CSR in Greece: Πώς μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για το ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Ξένια Παπασταύρου:
Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, να ακούσουμε τις ερωτήσεις και τις ιδέες του και να δώσουμε οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να χρειαστεί. Μπορεί να μας καλέσει στο 2103237805, να επισκεφθεί το www.boroume.gr ή να μας γράψει στο facebook, στο twitter ή και στο info@boroume.gr