CSR in Greece - forum 2016

   

      ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link "Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ", θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στο Hilton Athens Hotel, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Η “Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας – Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ”. Η επέκταση στις διεθνείς αγορές έχει σημαντικά οφέλη τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την ευημερία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Η κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν απο την επέκταση των υγιών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές δημιουργεί νέες θεσεις εργασίας και έσοδα, με θετικό αντίκτυπο τοσο στην ελληνική οικονομία, όσο και στην κοινωνία. Η ενίσχυση της Διεθνοποίησης της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτή τη χρονική στιγμή που η Ελλαδα ξαναμπαίνει σταδιακά σε αναπτυξιακή τροχιά.
Το Ετήσιο Συνέδριο ευελπιστεί να παρουσιάσει στους Συνέδρους τους επιχειρηματικούς τομείς που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης και πόλος έλξης ξένων επενδυτών. Eπίσης, να αναδείξει τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην επιτυχή πορεία συγκεκριμένων εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους και να προβάλλει τους μηχανισμούς στήριξης που μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των διεθνών εμπορικών και τεχνολογικών συνεργασιών των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων, στη διεθνή δικτύωσή τους και στην τόνωση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

     ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Από την επιχειρηματική πλευρά: Οι Ελληνικές επιχειρήσεις είναι μέρος ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου παγκόσμιου περιβάλλοντος και καθημερινά αντιμετωπίζουν προκλήσεις που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητά τους και με την παρουσία τους ως αναπόσπαστο μέλος του διεθνοποιημένου κοινωνικού και οικονομικού τοπίου. Στόχος του Συνεδρίου είναι η αναλυτική προσέγγιση και ανάδειξη προς τους Συνέδρους όλων των εργαλείων και δράσεων προς την κατεύθυνση της διεθνούς ανάπτυξης με έμφαση στην προσέγγιση ξένων επενδυτών, την κατάκτηση των διεθνών αγορών με αύξηση των εξαγωγών και γενικότερα την επέκταση των υγιών ελληνικών εταιριών στο εξωτερικό, με βασική συνέπεια τόσο τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, όσο και την ευημερία του ευρύτερου κοινωνικου συνόλου.

     ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Από την κοινωνική πλευρά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο θα δώσει και πάλι την δυνατότητα σε πάνω από 100 Φορείς από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με το διεθνοποιημένο προφίλ των Συνεδρίων της Capital Link, η προβολή τους θα είναι ευρύτατη συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Ομογένειας και του επενδυτικού κοινού στο εξωτερικό.

     2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD
CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARDS
Το «Capital Link CSR Leadership Award» δίνεται ετησίως σε μία Ελληνική και Διεθνή προσωπικότητα/εταιρεία, για την κοινωνική τους προσφορά και για την εξαιρετική συμβολή τους στην ανύψωση της Ελλάδος και του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως.
"2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD"
Ελληνικής Προσωπικότητας
«2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD»
Διεθνούς Προσωπικότητας
Το Ελληνικό Βραβείο «2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» θα απονεμηθεί φέτος στον κ. Θοδωρή Κυριακού, CEO του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ως αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς και συμβολής του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στη διατήρηση και προωθηση του ελληνικού πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το «2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» Διεθνούς Προσωπικότητας θα απονεμηθεί φέτος στον κ. Χρήστο Χαρπαντίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International.


Για τoν «Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ», ο άνθρωπος και ο σεβασμός των ανθρωπίνων αξιών και της ελληνικής ιστορίας και παιδείας, αποτελούν προτεραιότητα και προϋπόθεση για τη βιώσιμη επιχειρηματική του δράση. Αναζητώντας διαρκώς νέες ευκαιρίες και αγορές, επενδύοντας σε πρωτοπόρες ιδέες ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ κατέχει διεθνώς ηγετική θέση στον χώρο ΜΜΕ & Ψυχαγωγίας και της ναυτιλίας.

Με ένα ιστορικό 29 χρόνων και με ιδρυτή τον εξαίρετο, δυναμικό, και πρωτοπόρο αείμνηστο Μίνωα Κυριακού, ο ΑΝΤΕΝΝΑ, είναι ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που μετέδωσε τη φωνή και την εικόνα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ευρώπη. Αποτελεί ένα ζωντανό εργαλείο για τη διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, μεταφέρει, διαδίδει και διατηρεί την ισχύ της ελληνικής γλώσσας, κουλτούρας, παιδείας και ιστορίας σε 5 Ηπείρους.

Οι διεθνείς τομείς δραστηριοποίησης του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ περιλαμβάνουν μετάδοση, δημοσίευση, υπηρεσίες Internet, τηλεπικοινωνίες, σχολή δημοσιογραφίας, σχολή μουσικής παραγωγής και φωνητικής τέχνης και δισκογραφική εταιρεία.

Μετά από την μακρόχρονη και επιτυχή πορεία του στον Όμιλο, ο επάξιος συνεχιστής στα ηνία της Διοίκησης και εξαίρετος Θοδωρής Κυριακού, στα πλαίσια της αναπτυξιακής πολιτικής του για τον Όμιλο, παρουσίασε πρόσφατα στην Ελλάδα, και πρώτος διεθνώς, την νέα επένδυση του Ομίλου στην πρωτοποριακή πλατφόρμα ευεξίας, Thrive Global, της Arianna Huffington, η οποία προσφέρει σε εταιρίες και στο ευρύ κοινό προγράμματα και περιεχόμενο που ενισχύουν την ευεξία και την αποδοτικότητα με στοχο την ισορροπια ανάμεσα στην επαγγελματική και τη προσωπική ζωη.

H ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Η Παπαστράτος κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες. Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της υλοποιώντας μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για την μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το πρώτο νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS. Το εργοστάσιο της Παπαστράτος, γίνεται το τρίτο εργοστάσιο παγκοσμίως στο δίκτυο της μητρικής Philip Morris International (PMI) που παράγει τις ράβδους καπνού και αναμένεται να έχει σημαντικά ενισχυμένη εξαγωγική δραστηριότητα. Από τη νέα αυτή επένδυση της εταιρείας δημιουργούνται 400 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων της Παπαστράτος στους 1.200. Η Παπαστράτος και η ΡΜΙ απορροφούν παραδοσιακά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η Παπαστράτος έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune.

Χρήστος Χαρπαντίδης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International, από τον Αύγουστο του 2015.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Coca-Cola Hellenic, τo 1997, ως Marketing & Sales Trainee, ενώ μετακινήθηκε στην Παπαστράτος το 2003, ως Export Manager. Τα επόμενα χρόνια, ανέλαβε σειρά θέσεων ευθύνης στα εμπορικά τμήματα της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό ― Country Manager Papastratos για τις αγορές της Κύπρου και της Μάλτας (2004 – 2005), Group Brand Manager Papastratos (2006 – 2007), National Sales Manager (2008-2009) και Sales & Distribution Director Papastratos (2010 – 2011).

Την τελευταία τριετία κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στο επιχειρησιακό κέντρο της Philip Morris International στη Λωζάνη της Ελβετίας, διαδοχικά στα τμήματα Στρατηγικής Πωλήσεων (Global Sales Strategy Director, 2012 – 2013) και Καινοτόμων Προϊόντων (RRPs Commercialization Director, 2014 - 2015).

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου και κατάγεται. Είναι κάτοχος MBA in Economics, όπως και Μ.Α. in Economics, από το Πανεπιστήμιο του Kent (Αγγλία).

     ΕΙΔΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ
Στα πλαίσια του Συνεδρίου εκδίδεται πολυσέλιδο ειδικό Λεύκωμα με άρθρα επιχειρηματιών, στελεχών και φορέων της αγοράς, ομιλητών στο Συνέδριο και άλλων προσωπικοτήτων, άρθρα τα οποία αναφέρονται στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό & στις πρωτοβουλίες, δυνατότητες και προγράμματα Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.