CSR in Greece - forum 2016

   
   
Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις
      ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Για 6η συνεχή χρονιά το Capital Link CSRinGreece διοργανώνει το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις» την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο HILTON Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου & του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.). Το Συνέδριο θα παρουσιάσει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας καθώς και στην αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

Με ιστορικό 20 ετών στη διοργάνωση εξαιρετικά επιτυχημένων Επενδυτικών Συνεδρίων, η Capital Link εγκαινίασε πριν από 6 χρόνια τη διοργάνωση μιας σειράς Ετήσιων Συνεδρίων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το Συνέδριο αυτό, όπως και όλα τα Συνέδρια της Capital Link (στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στη Σαγκάη) συνδυάζουν μοναδικές δυνατότητες πληροφόρησης, τεχνογνωσίας και δικτύωσης.

Το Συνέδριο, το οποίο παραδοσιακά παρακολουθούν 1,000+ συμμετέχοντες, αποτελεί πλατφόρμα κλειδί μέσω της οποίας γεφυρώνεται η επικοινωνία μεταξύ των εταιρειών των πολιτών και των Φορέων στοχεύοντας στο χτίσιμο αποτελεσματικών σχέσεων μεταξύ τους. Το Συνέδριο έχει δύο όψεις – επιχειρηματική και κοινωνική.

     ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
Την Κεντρική εισαγωγική ομιλία του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η κα Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής τράπεζας.

     ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Από την επιχειρηματική πλευρά, το Συνέδριο θα προβάλλει τη Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την Οικονομική Υποστήριξη των Ευρωπαϊκών Οργανισμών και θα κλείσει με Συζήτηση Επιφανών Ομογενών Επιχειρηματιών.

Η ενότητα ξεκινά με την εισαγωγική ομιλία του κ. Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

     Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Η συγκεκριμένη ενότητα θα προβάλλει και θα αναδείξει τους τρόπους υποστήριξης και χρηματοδότησης των Θεσμικών Επενδυτικών Φορέων (Funds) προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα συντονιστεί από την First Athens με τη συμμετοχή της Atlantic Bank of New York, της Odyssey Venture Partners καθώς και του Ομίλου Libra.

     Οικονομική Υποστήριξη Ευρωπαϊκών Οργανισμών
Η ενότητα με τίτλο “Investing for Growth – Enhancing Entrepreneurship & Innovation”, σκοπό έχει να παρουσιάσει και να αναπτύξει τις Ευρωπαϊκές επενδυτικές πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Τη συγκεκριμένη ενότητα θα συντονίσει το δικηγορικό γραφειο Potamitis Vekris και θα συμμετάσχουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD), ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

     Συζήτηση Ομογενών Επιχειρηματιών
Μια ομάδα επιφανών επιχειρηματιών και επενδυτών από την Αμερική θα παρουσιάσουν τις απόψεις και τις πρωτοβουλίες τους για το πώς η Ελλάδα μπορεί να ξαναμπεί στον ορίζοντα των Διεθνών επενδυτών. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κκ. John Calamos, Dean Dakolias, John Koudounis &. C. Dean Metropoulos και Nikos Mouyaris. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Κωνσταντίνος Καρίδης της Reed Smith.

     ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Από την κοινωνική πλευρά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο θα δώσει και πάλι την δυνατότητα σε πάνω από 100 ΦΟΡΕΙΣ από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό.

     Υποστήριξη Ομογενειακών Φορέων & Ελληνικών Ιδρυμάτων
Την εισαγωγική ομιλία της ενότητας θα πραγματοποιήσει ο Πρέσβης κ. Λουκάς Τσίλας, το συντονισμό θα κάνει ο κ. Φάνης Παπαθανασίου, διπλωματικός συντάκτης και δημοσιογράφος της ΕΡΤ και παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από τον κ. Ν. Πλέσσα της Lockheed Martin Aeronautics/International, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου & Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλη, την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης , το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, τους Γιατρούς του κόσμου και το Solidarity Now. Από την πλευρά των Ιδρυμάτων, παρουσιάσεις θα πραγματοποιήσουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου».

     Πρωτοβουλίες ΕΚΕ Ελληνικών Εταιριών
Παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις εξαιρετικά δραστήριες στο χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης - Coca-Cola Τρία Έψιλον, την Oracle Hellas, τη Novartis Hellas, τη WIND Hellas και την ΕΥ.

     ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ
Η κυρία Ολγα Γεροβασίλη, θα τιμήσει με την παρουσία της την Τελετή βράβευσης και θα πραγματοποιήσει σύντομη παρέμβαση εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

     2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARDS
Φέτος το Διεθνές Βραβείο «2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» θα απονεμηθεί στον κ. Νίκο Μούγιαρη, Ιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mana Products, Inc., ως μια μικρή αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς και φιλανθρωπικής του δράσης στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια. Την απονομή στον κ. Μούγιαρη θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας.

Το Ελληνικό Βραβείο «2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» θα απονεμηθεί στον κ. Γρηγόριο Στεργιούλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Πετρελαίων ως αναγνώριση της πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς των ΕΛΠΕ. Την απονομή στον κ. Στεργιούλη θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. - Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Γιώργος Πατούλης.

Κ. ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΓΙΑΡΗΣ
Επιχειρηματίας, καινοτόμος και φιλάνθρωπος, ο κ. Νίκος Μούγιαρης είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Mana Products, Inc., μια από τις παγκοσμίου κύρους κορυφαίες εταιρίες παραγωγής και ανάπτυξης καλλυντικών. Ιδρύθηκε το 1975 με κεφάλαιο μόλις $ 6.000 που ο Νίκος Μούγιαρης δανείστηκε από τον αδελφό του. Σήμερα η Mana Products , Inc. απασχολεί πάνω από 1000 άτομα και είναι εταίρος σε πολλές από τις μεγαλύτερες και παγκοσμίως αναγνωρίσιμες μάρκες ομορφιάς στον κόσμο.
O Nίκος Μούγιαρης οραματιστής επιχειρήσεων και μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, πιστεύει ότι ο πραγματικός τρόπος για την επιτυχία έγκειται στην ικανότητα να βοηθάς τους άλλους, γι’αυτό και διακρίνεται από το πάθος του να παρέχει σταθερή υποστήριξη σε πολλές φιλανθρωπικές και άλλες προσπάθειες. Είναι ιδρυτής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council, HALC), μιας επαγγελματικής Οργάνωσης που έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση της Ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατ’ επέκταση και σε κάθε άλλη χώρα όπου υπάρχουν Έλληνες της Διασποράς. Ένας Οργανισμός αφοσιωμένος στην ηγεσία του πολίτη και των ανθρωπίνων διακαιωμάτων, τα μέλη του οποίου ασχολούνται δυναμικά με το Ελληνικό λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Νίκος είναι ευεργέτης τόσο του ιδρύματος «Malaika» που βοηθά να μορφωθούν νεαρά κορίτσια στο Κονγκό , όσο και της οργάνωσης «Paradise 4 kids», που παρέχει τροφή, εκπαίδευση και ρούχα σε εκατοντάδες ορφανά παιδιά από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε. Ταυτόχρονα ο κ. Μούγιαρης ασχολείται και με πολλές άλλες οργανώσεις των οποίων το έργο έχει ως στόχο «να κάνει τη διαφορά στον κόσμο» και έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού κύρους Μεταλλίου τιμής του Έλλις ‘Αιλαντ.

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ
Γεννημένος το 1956 στο Μουζάκι Καρδίτσας, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας, απ’ όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο. Εργάστηκε σε βιομηχανικές επιχειρήσεις, στην Αγγλία και στην Ελλάδα και, από το 1984, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, όπου ανέλαβε καθήκοντα υψηλής ευθύνης σε διάφορους τομείς των Διυλιστηρίων του Ομίλου, με αποκορύφωμα τον συντονισμό του Έργου Αναβάθμισης του Διυλιστηρίου Ελευσίνας, την περίοδο 2008-2014. Έχει δημοσιεύσει εξειδικευμένα άρθρα και βιβλία ενώ έχει διατελέσει εισηγητής σε συνέδρια και τεχνικά σεμινάρια. Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει δυο παιδιά.

     ΕΙΔΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ
Στα πλαίσια του Συνεδρίου εκδίδεται πολυσέλιδο ειδικό Λεύκωμα με άρθρα φορέων της αγοράς, ομιλητών στο Συνέδριο και άλλων προσωπικοτήτων, άρθρα τα οποία αναφέρονται στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.