CSR in Greece - forum 2015

   


«Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία – Κοινωνία»

      ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Το Capital Link CSRinGreece, διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία – Κοινωνία», την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στο HILTON HOTEL.

Με ιστορικό 20 ετών στη διοργάνωση εξαιρετικά επιτυχημένων Επενδυτικών Συνεδρίων, η Capital Link εγκαινίασε πριν από 5 χρόνια τη διοργάνωση μιας σειράς Ετήσιων Συνεδρίων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη όπου έχει γραφεία. Το Συνέδριο, όπως και όλα τα Συνέδρια της Capital Link συνδυάζουν μοναδικές δυνατότητες πληροφόρησης, τεχνογνωσίας και δικτύωσης.

Το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ευελπιστεί να προσφέρει στους Συνέδρους και ιδιαίτερα στους νέους επιχειρηματίες έναν πρακτικό και χρηστικό οδηγό ενίσχυσης και χρηματοδότησης των προτάσεών τους καθώς και παρουσίασης των σημαντικών επαφών που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως δηλώνει και ο τίτλος, σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη του τρόπου ενίσχυσης της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας μέσω της υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας.

     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Το Συνέδριο έχει δύο όψεις – επιχειρηματική και κοινωνική.

Από την επιχειρηματική πλευρά, το Συνέδριο αποσκοπεί να παρουσιάσει την γκάμα προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που παρέχονται από εταιρίες, οργανισμούς και φορείς της Ελλάδος και του εξωτερικού έχοντας ως σκοπό, την υποστήριξη και χρηματοδότηση νέων και μικρομεσαίων εταιριών. Υπάρχουν σήμερα πολλά προγράμματα από κρατικούς, ιδιωτικούς, κερδοσκοπικούς και μη οργανισμούς, στη διάθεση νέων επιχειρηματιών με καινοτόμες προτάσεις, όπως και στη διάθεση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δυνατότητες ανάπτυξης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

     ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 100 ΜΚΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Από την κοινωνική πλευρά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο θα δώσει και πάλι την δυνατότητα σε πάνω από 100 ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με το διεθνοποιημένο προφίλ των Συνεδρίων της Capital Link, η προβολή τους θα είναι ευρύτατη συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Ομογένειας και του επενδυτικού κοινού στο εξωτερικό.
     ΕΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
Στην ενότητα αυτή θα συμμετάσχουν στελέχη μεγάλων Ελληνικών Εταιρειών και θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις θέσεις και απόψεις τους σχετικά με την Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία – Κοινωνία στην Ελλάδα σήμερα.    ΚΑΘΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Λαμβάνοντας υπόψη τα εξαιρετικά επιτεύγματα και την εμπειρία των κκ. John P. Calamos, John Koudounis, Dennis Mehiel και C. Dean Μetropoulos καθώς και τη δίψα για μάθηση, συμβουλή και καθοδήγηση που δείχνουν οι νέοι επιχειρηματίες, θα υπάρξει ειδική ενότητα κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, με τίτλο «Καθοδηγώντας την επόμενη Γενιά».

Η ενότητα θα ξεκινήσει με 5λεπτή παρουσίαση των Ελλήνων Ομογενών Επιχειρηματιών, στην οποία θα περιγράψουν τα επαγγελματικά τους βήματα μέχρι το σκαλοπάτι της επιτυχίας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθώς και τον τρόπο που τις χειρίστηκαν. Έπειτα, θα υπάρξει 30λεπτη ενότητα Q&A κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ελληνοαμερικανοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις στελεχών startups καθώς και νέων επιχειρηματιών. Οι ερωτήσεις θα επιλεγούν από εμάς ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα και το επίπεδο της συζήτησης η οποία θα είναι συμβουλευτική με στοιχεία γενικότερης καθοδήγησης των νέων επιχειρηματιών.     ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ - Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΟΜΟΓΕΝΩΝ & ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
PUTTING GREECE BACK ON THE GLOBAL INVESTMENT AGENDA»


Κορυφαίο ενδιαφέρον του Συνεδρίου αποτελεί η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης. Μια ομάδα από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, επιφανείς επιχειρηματίες της Ελλάδος και ιδιαίτερα του εξωτερικού θα παρουσιάσουν τις απόψεις και πρωτοβουλίες τους για το πώς η Ελλάδα μπορεί να ξαναμπεί στον ορίζοντα των διεθνών επενδυτών.
Στη συνέχεια, θα αναλύσουν πως η ομογένεια βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό της Ελλάδος και των νέων επιχειρηματιών με συγκεκριμένα προγράμματα και δραστηριότητες. Τα τελευταία χρόνια λόγω της βαθιάς οικονομική κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, έντονη είναι η δραστηριότητα και η βοήθεια που παρέχουν οι Έλληνες της Ομογένειας προς τις ευπαθείς και όχι μόνο ομάδες του Ελληνικού πληθυσμού. Οι ομογενείς επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στην Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης είναι οι κκ. John Calamos, John Koudounis, Dennis Mehiel, C. Dean Metropoulos και Stelios Zavvos, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα γνωστοί στους διεθνείς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους και μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην διαμόρφωση θετικής εικόνας για την Ελλάδα και την προσέλκυση επενδύσεων. Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες και επενδυτές από την Αμερική οι οποίοι θα ταξιδεύσουν στην Ελλάδα για να τον σκοπό αυτό.

     ΕΙΔΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ
Στα πλαίσια του Συνεδρίου εκδίδεται πολυσέλιδο ειδικό Λεύκωμα με άρθρα φορέων της αγοράς, ομιλητών στο Συνέδριο και άλλων προσωπικοτήτων, άρθρα τα οποία αναφέρονται στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

     κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
«ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Ο κ. Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Libra Group
, θα φιλοξενήσει μία συνεδρία Ερωτήσεων και Απαντήσεων γύρω από την επένδυση στους νέους, στην εκπαίδευση και στην επιχειρηματικότητα, με αναφορές στις πρωτοβουλίες ΕΚΕ του Ομίλου παγκοσμίως, πολλές από τις οποίες επικεντρώνονται στην Ελλάδα και στους Έλληνες της διασποράς, συμπεριλαμβανομένων του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award) και του Libra Internship Program.

     ΒΡΑΒΕΥΣΗ κ. C. DEAN METROPOULOS
Φέτος το «2015 Capital Link CSR Leadership Award» θα απονεμηθεί στον Έλληνοαμερικανό επιχειρηματία κ. C. Dean Μetropoulos. Το βραβείο θα του απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης μετά από σύντομη ομιλία του. Ο κ. Μetropoulos, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Metropoulos & Company, είναι ένας αναγνωρισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο επενδυτής ιδιωτικών κεφαλαίων (Private Equity), ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πάνω από 82 εξαγορές κατά τη διάρκεια της 28 ετών επενδυτικής του καριέρας. Στη συνέχεια έγινε περιζήτητος ως partner και co-investor, από άλλες διεθνείς επενδυτικές εταιρείες, κρατικά επενδυτικά ταμεία και διεθνείς τράπεζες, εξαπλώνοντας παράλληλα τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στην Αμερική, στην Ευρώπη, στον Καναδά και στο Μεξικό .
Η Metropoulos & Company, μέλη της οποίας αποτελούν και οι δύο γιοι του Dean, Evan και Daren, χαίρει ιδιαίτερης αναγνωρισιμότητας και είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τις άλλες ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες, για την μοναδική της ικανότητα να αναδιαρθρώνει και επαναπροσδιοριζει τις εξαγοραζόμενες εταιρίες βασιζόμενη στο ταλέντο τους για δημιουργική καινοτομία και marketing όπως επίσης και στις οικονομικές και λειτουργικές τους ικανότητες.
Οι εξαγοραζόμενες εταιρείες από τον κ. Μητρόπουλο συχνά λειτουργούσαν ως πλατφόρμες για περαιτέρω εξαγορές που δημιουργούσαν συνεργειες και στη συνέχεια είτε προχωρούσαν σε εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο, είτε πωλούνταν σε μεγάλες - στρατηγικους επενδυτες-επιχειρήσεις.
Η Metropoulos & Company έχει επενδύσει 49 δισεκατομμύρια δολάρια σε 82 επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες αντιπροσωπεύουν αναγνωρισμένες παγκόσμιες μάρκες, όπως η σαμπάνια Mumm, η Ghirardelli Chocolate Co., η Perrier Jouet Champagne, η Bumble Bee Tuna, η Hostess Brands, η Pabst Blue Ribbon και πολλές άλλες. Επιπλέον, εισηγμένες εταιρείες του όπως η Premier Foods στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Pinnacle Foods στην Αμερική απαριθμούν μεταξύ άλλων μία σειρά πολύ γνωστών επιχειρήσεων, όλες προσωπικά δημιουργήματα του κυρίου Μητρόπουλου.
Ο κ. Μητρόπουλος και η σύζυγός του Marianne, αναπτύσσουν έντονη φιλανθρωπική δράση υποστηρίζοντας ενεργά και ουσιαστικά πληθώρα φιλανθρωπικών οργανώσεων Ελληνοαμερικανικών και μη.
Η διεθνής φήμη του κ. Μητρόπουλου καθώς και η Ελληνική του κληρονομιά δρουν ως καταλύτες στην προσέλκυση εξωτερικών επενδύσεων στην Ελλάδα και αποτελεί ευχή του η προώθηση και ενθάρρυνση των αλλαγών στο θέμα της διαφάνειας, της απλοποίησης της γραφειοκρατίας και του νομικού συστήματος καθώς και στη δημιουργία ενός “διεθνούς προτύπου” αποτίμησης και συνεργασιών προκειμένου να προσελκύσει το παγκόσμιο κεφάλαιο και να κινήσει την Ελληνική οικονομία μπροστά.
Σύμφωνα με τον κ Μητρόπουλο, «το ταλέντο, οι ηγετικές ικανότητες και δυνατότητες των διακεκριμένων Ελλήνων επιχειρηματιών, αποτελούν τόσο για την Ελλάδα, όσο και για όλο το κόσμο, μία μοναδική και ισχυρή ευκαιρία που μπορεί να μετατρέψει τη χωρα μας σε έναν επιτυχημένο συμμέτοχο σε αυτή τη συναρπαστική γενιά της τεχνολογίας, των διεθνών επενδύσεων και τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλοι έχουμε συμφέρον να βοηθήσουμε την αγαπημένη Ελλάδα των προγόνων μας καθώς ενθαρρύνουμε το μετασχηματισμό της σ’ αυτή τη συναρπαστική γενιά των ευκαιριών».
Tα προηγούμενα χρόνια το Ετήσιο Βραβείο έλαβαν οι κ. Γιώργος Λογοθέτης και κ. John Catsimatidis.*TBC