CSR in Greece - forum 2013

   


ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


EBEA


«Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο»
με τη συμμετοχή 100 ΜΚΟ απ’ολη την Ελλάδα


      ΣΥΝΕΔΡΙΟ
   Η Capital Link συνεχίζοντας να υπηρετεί πιστά και να προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα προβάλλοντας και παρουσιάζοντας τόσο τις πρωτοβουλίες από τη πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου, όσο και τις δραστηριότητες και ανάγκες των ΜΚΟ, διοργανώνει το 3ο Ελληνικό Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αίγλη Ζαππείου την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο είναι ο κ. Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group. Το Libra Global Internship Program είναι το μόνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του είδους του στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με το Deree College και το Greek American Foundation, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πνεύματος υποστήριξης που είναι τόσο απαραίτητο στην Ελλάδα, βοηθώντας κάθε χρόνο 35 με 40 ταλαντούχους νέους ανθρώπους να δουν τον κόσμο μέσα από το πρίσμα ενός διεθνούς επιχειρηματικού Ομίλου. Κάθε ασκούμενος λαμβάνει μία θέση εργασίας για διάστημα έως 6 μηνών στον Όμιλο Libra ή σε μία από τις θυγατρικές του παγκοσμίως.

Υπό την ηγεσία του κ. Γιώργου Λογοθέτη, ο Όμιλος Libra έχει επίσης ιδρύσει και διαχειρίζεται το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Hellenic Entrepreneurship Award). Έχοντας δεσμεύσει για το σκοπό αυτό κεφάλαιο € 5.000.000, ο Όμιλος Libra επιδιώκει να δημιουργήσει ευκαιρίες τόσο για έμπειρους όσο και για εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, παρέχοντας στους νικητές καθοδήγηση, χρηματοδότηση και ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών υποστήριξης για επιχειρήσεις. Τον Απρίλιο αυτής της χρονιάς τέσσερις επιχειρήσεις επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 300 υποψήφιες, ως οι νικητές αυτού του πολυπόθητου βραβείου για το 2013.

Το Libra Global Internship Program είναι το μόνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του είδους του στην Ελλάδα, γίνεται σε συνεργασία με το Deree College και αποδεικνύει το πάθος του κ. Λογοθέτη να βοηθήσει την ελληνική νεολαία κατά τη διάρκεια της κρίσης προσφέροντας θέσεις εργασίας στους αριστεύοντες φοιτητές στα γραφεία του ανά το κόσμο.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχει επίσης απευθύνοντας χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Θανάσης Σκορδάς ο οποίος υποστηρίζει από κυβερνητικής πλευράς κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων προοπτικών για νέες επενδύσεις και νέες ευκαιρίες για όλους. Επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

     ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΚΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link θα φιλοξενήσει και φέτος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα μέσω των εκπροσώπων τους να έρθουν σε επαφή με τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο, να προβάλλουν το έργο και τις ανάγκες τους και να επιτύχουν νέες συνεργασίες και συμπράξεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Capital Link η οποία επιτυγχάνεται χάρη στην υποστήριξη των εταιρειών που συμμετέχουν στο Συνέδριο και σκοπό έχει τη ζωντανή και άμεση αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων μερών της ΕΚΕ.

      ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
   Το σύνθημα μας τη φετινή χρονιά είναι: «Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο» με τη συμμετοχή 100 ΜΚΟ απ’ολη την Ελλάδα. Διανύουμε μια εποχή παγκόσμιου οικονομικού κλονισμού με ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας και το κοινωνικό ιστό. Η οικογενειακή και κοινωνική καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας είναι ιδιαίτερα ζοφερή. Οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτοφανή δεδομένα και δέχονται τις σοβαρές συνέπειες της κρίσης. Επιπλέον η διαθρωτική κρίση θεσμών και αξιών έχει προκαλέσει γενικευμένα συναισθήματα αναξιοπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης. Στο κέντρο όλων αυτών παραμένει ο άνθρωπος, ο έλληνας πολίτης, η κινητήριος δύναμη αυτής της χώρας ο οποίος παρόλο που βάλλεται περισσότερο από ποτέ συνειδητοποιεί τη σημασία του εθελοντισμού, της προσωπικής προσπάθειας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πάνω από όλα της ανθρωπιάς στην πορεία για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

   Το συνέδριο έρχεται να προβάλει ακριβώς αυτό καθώς και να αποδείξει ότι οι εταιρίες και οι άνθρωποι που τις απαρτίζουν για να είναι αποτελεσματικές και κερδοφόρες, χρειάζονται ένα παγκόσμιο όραμα για το ποιες είναι και τι θέλουν, υπεύθυνα προϊόντα και πρακτικές, σωστή επικοινωνιακή στρατηγική, αφοσιωμένους υπαλλήλους και πελάτες οι οποίοι δεσμεύονται να τηρήσουν και να υποστηρίξουν σωστές πρακτικές. Τα προγράμματα ΕΚΕ μπορούν και αποτελούν το συνδετικό κρίκο που κρατά αυτά τα διαφορετικά κομμάτια ενωμένα.

   Θα συζητηθούν επίσης τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα όπως η παγκόσμια λειψυδρία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση στερεών αποβλήτων, η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο εθελοντισμός και η δέσμευση των υπαλλήλων ,οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις κ.α. Επίσης θα υπάρχουν παρουσιάσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ομιλίες σχετικά με τη σωστή επικοινωνιακή πολιτική σε ότι αφορά τη στρατηγική ΕΚΕ καθώς και τις νέες τάσεις για τη συγγραφή απολογισμού.

     ΕΙΔΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ
Στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα κυκλοφορήσει πολυσέλιδο ειδικό Λεύκωμα με άρθρα φορέων της αγοράς, ομιλητών στο Συνέδριο και άλλων προσωπικοτήτων, άρθρα τα οποία θα αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.